HET GEVAL GBAGBO: SPRINGPLANK VAN AFRIKAANSE ONTWAKEN N°4


Dit interview is de vierde deel van een serie van acht. Lees de andere 7 delen.


Nyang bensouda: Ik wil niet eens het geval van het franse bedrijf Sagem noemen, dat met miljarden door Ivoorkust werd betaald om deze verkiezingen in Ivoorkust te houden. Sagem werd door frankrijk aan Gbagbo opgelegd, als het bedrijf dat het technisch beheer van de stemming moest verzekeren. In werkelijkheid was de missie van Sagem om er alles aan te doen om een tweede ronde te organiseren, omdat de fransen na serieus onderzoek ervan overtuigd waren dat Gbagbo de verkiezingen in de eerste ronde zou winnen. De fransen wisten ook dat ze met de schreeuwerige impopulariteit van dramane ouattara, konden ze geen soort van manipulatie durven, om van ouattara te doen, de winnaar van de eerste ronde. Ze wisten dat met een tweede ronde, dat ze druk op bédié zouden uitoefenen, die ze door de testikels hadden gegrepen, en hun staatsgreep zouden rechtvaardigen door het feit dat bédié een bondgenootschap met ouattara zou hebben, en dat de hele wereld ervan overtuigd zou zijn dat de twee samen tegen Gbagbo zouden kunnen winnen. Dat is het spel dat was gepland, en dat is de missie die was toegewezen aan het franse bedrijf Sagem. En Sagem had zijn werk goed gedaan. Als gevolg daarvan is er bloed in Ivoorkust gestroomd, en blijft het stromen.


Welk serieus Afrikaans land kan het beheer van iets nog steeds toevertrouwen aan een frans bedrijf wetend dat franse bedrijven, wat ze ook zijn, in feite krachtige instrumenten van het franse spionagesysteem in Afrika zijn? Als Afrikanen consciëntieus worden, zal geen enkel frans bedrijf ooit in staat zijn om een enige zakelijk contract in Afrika binnen te halen. Dat is wat mijn Franse meesters riskeren, Youssouf. Ik hoop dat je nu de diepgang van onze bezorgdheid zal begrijpen. Als dit geval van Gbagbo de ogen voor Afrikanen opent die tot dan toe blind waren, ben ik er zeker van dat mijn Franse meesters uit Afrika verdreven zullen worden. Vandaar mijn toevlucht tot gebed, Youssouf, zodat de Afrikanen blind blijven.


Als ik je voorbeelden wil geven, zullen we nooit ophouden. Het geval van Gbagbo heeft ons zoveel in de problemen gebracht dat we er nooit meer van zullen kunnen herstellen. Dus, wat zijn proces betreft, is er alleen een dier als jij nodig om mijn geprogrammeerde mislukking te stoppen en de schaamte die mij al zoals een kledingstuk heeft omhuld, te beperken. Ik ben er zeker van dat mijn meesters om een staatsgreep in Afrika opnieuw te proberen of zelfs tegen een waardige Afrikaan aan te spannen, twee keer zullen nadenken. Ze willen dit soort nachtmerries niet opnieuw beleven. Het geval van Gbagbo was voor hen een monumentale vergissing. Er is zoveel te zeggen dat als ik alles aan je wil uitleggen, ik een boek van verschillende delen zal maken. Er zijn zoveel gevallen, Youssouf.


Youssouf: Dat is wat ik zie, mevrouw. Er is zelfs nog een ander flagrant en werkelijk zielig geval dat je vergeten bent. Het gaat om de kinderachtige en groteske blunder die je Amerikaanse meesters hadden begingen. Zodra ze ervoor kozen om de Fransen te hulp te komen voor hun staatsgreep tegen president Gbagbo, hadden de arme Obama en de twee heksen die hem omsingelden, hillary rodham clinton en susan rijst president Gbagbo aangemoedigd om het mandaat op te geven dat het Ivoriaanse volk hem net had toevertrouwd, in ruil voor een baan als leraar aan de universiteit van Boston in de Verenigde Staten.


Nyang bensouda: Ik zie nog niet waar het probleem is, Youssouf.


Youssouf: Ik kom eraan, mevrouw. Hier is het probleem: Barack Obama en zijn twee adders clinton en susan rice behoren tot degenen die op de al daken zongen dat president Gbagbo zich schuldig maakte aan oorlogsmisdaden, aan misdaden tegen de menselijkheid, aan genocide, enzovoort. En zij zonden deze bezweringen tegen president Gbagbo op al hun media voortdurend uit. Deze onwetende mensen die denken dat ze intelligent zijn, waren vergeten dat ze een baan als universitair leraar aan een genocidale moordenaar aanboden. In hun stommiteit hadden zij de wereld laten zien dat de echte straf voor oorlogsmisdadigers, voor misdadigers tegen de menselijkheid en voor de genocidalen om hen een nobele leraarpost te geven aan de Boston University in de Verenigde Staten was. Dat is domheid op zijn hoogtepunt, mevrouw.


Nyang bensouda: Ik begrijp het nu, Youssouf. Ik moet toegeven dat ik de analyse niet zo ver had doorgedreven. Je verbaast me, Youssouf. Ik wist niet dat dieren zo intelligent waren.


Youssouf: Ze zijn mevrouw, zoals je kunt zien. En soms zijn ze intelligenter dan sommige mannen. Vergeet niet dat intelligentie van God komt. De God die de mensen geschapen heeft is dezelfde die ons geschapen heeft en iedereen een minimum aan intelligentie heeft gegeven.


Met de redenering van jouw Amerikaanse meesters, die geen oorlogsmisdadiger, misdadiger tegen de menselijkheid en moordenaar zou willen worden, mevrouw? Nu ik begreep dat zelfs ik, als eenvoudig dier, een baan als leraar aan de Boston University in de Verenigde Staten kon krijgen, alleen al door een oorlogsmisdadiger en moordenaar te worden, moet ik er dan niet aan denken, mevrouw? En nu ik weet dat Amerikaanse universiteitsdocenten voor de meesten van hen slechts een stel oorlogsmisdadigers en moordenaars zijn, zal ik de Afrikanen nooit meer aanraden om hun kinderen aan deze universiteiten in te schrijven.


Nyang bensouda: Ik zal dieren niet opnieuw voor hun vermeende gebrek aan intelligentie verachten, Youssouf. Ik ben zeer onder de indruk van je grote wijsheid en je grote intelligentie.


Youssouf: Het is al verkeerd dat je ons verachtte, mevrouw. Ik wil niet opscheppen, anders zou ik jeen aantal voorbeelden geven die aantonen dat wij dieren soms intelligenter zijn dan mensen.


Nyang bensouda: Geef me een ander voorbeeld, Youssouf.


Youssouf: Mevrouw, ik, een stier, zal nooit durven, dan nooit, met een andere stier paren. En geen enkele vaars of koe, zelfs als zijn hersenen niet meer normaal zouden functioneren, zou nooit met een andere vaars of koe gaan om te paren. Maar dat is wat jullie doen, jullie, mensen, tot het punt dat jullie dat als een norm ervan stellen. Jullie schandaaliseren ons, mevrouw, jullie, mensen.


Nyang bensouda: Laten we het onderwerp veranderen, Youssouf.


Youssouf: Je vroeg om een ander voorbeeld, mevrouw. Waarom wil je van dit onderwerp weglopen? Laat me je meer vertellen. De marionet david cameron, voormalig premier van Groot-Brittannië, had in zijn waanzin de Afrikanen opgelegd om homoseksualiteit te adopteren, terwijl hij alle hulp aan Afrika dreigde te stoppen als zijn bevelen niet werden gerespecteerd. De reactie van president Mugabe, die andere waardige zoon van Afrika, was bijna onmiddellijk. Als antwoord, vertelde hij cameron eerst dat homoseksuelen honden waren, en later corrigeerde hij zijn eerste uitspraak door te zeggen dat het noemen van homoseksuele honden een belediging voor honden was, en zelfs een groot onrecht voor hen, omdat honden voldoende evenwichtig zijn om onderscheid tussen een mannetje en een vrouwtje te maken. Dat is de trieste realiteit, mevrouw. Als dieren, zelfs in hun extreme waanzin, zich nooit kunnen met de soort gruwelen inlaten die jullie, de zogenaamde intelligente mensen, julliezelf inlaten, betekent dit dat er een probleem is, mevrouw.


Nyang bensouda: Euh!


Youssouf: Ik had een artikel gelezen waarin de auteur zei dat degenen die deze wereld runnen geestesziek zijn. Hij had gelijk! Als dit niet het geval is, hoe verklaren dit niveau van redeneren van een zogenaamd goed opgeleide en intelligente man, en die bovendien de eerste minister van een groot volk als Groot-Brittannië. Een man moet van de hoogste mate van schizofrenie worden geraakt om te geloven dat het leven van 2 miljard Afrikanen afhankelijk van zijn zogenaamde hulp is en dat het overleven van 54 landen van zijn "edelmoedigheid" afhangt. Jammer, mevrouw. Als de wereld door dit soort schurken wordt bestuurd, dan kunnen we beter begrijpen wat er in deze wereld gebeurt. Ik begrijp nu beter deze man van God die uitlegt dat de leiders van deze wereld geen gewone mensen zijn, maar eerder een groep reptielachtigen, demonen in vlees die door satan worden gezonden om de wereld te vernietigen.


Nyang bensouda: Ook al schaamt het me voor wat je zegt, het is toch relevant, Youssouf.


Youssouf: Absoluut, mevrouw. Dit is des te belangrijker omdat het essentieel wordt om het alarm te activeren. De voormalige Franse president françois hollande had zelfs de moed om op te scheppen dat hij van Frankrijk "Sodom en Gomorra" had gemaakt, door te maken stemmen mensen wat hij zonder scrupules "Huwelijk voor Allen" noemde. Een manier om ons te vertellen dat in hun wereld, dat bedoel de wereld van de zonder breinen mensen, alles kan met alles paren. Het is gewoon verbijsterend. Wat deze persoon positief vond in zijn balans als president van de Franse republiek is dat hij van zijn land "Sodom en Gomorra" heeft gemaakt. Tot overmaat van ramp is hij trots op zichzelf. Ja, hij is er trots op. Dat is de enige heldendaad die hij in zijn vijfjarige mandaat heeft vervuld.


Nyang bensouda: Waarom veranderen we nu niet van onderwerp, Youssouf?


Youssouf: Met plezier, mevrouw.


Nyang bensouda: Ik heb je slechts enkele voorbeelden van de schade gegeven die de Gbagbo-zaak ons heeft berokkend. Laat ik je nog een andere geven. Het is dat van Guy-André Kieffer, deze Frans-Canadese journalist die zogenaamd door de vrouw van Gbagbo zou zijn ontvoerd en vermoord. Voorafgaand aan Gbagbo's proces had iedereen aan de officiële versie geloofd, deze die door onze media werd destilleerden. Maar nu weet iedereen dat het frankrijk met dramane ouattara is die de verdwijning en de moord op Guy-André Kieffer heeft gepland en uitgevoerd om Gbagbo te beschuldigen.


Youssouf: Ja madam, ik heb er ook over geleerd. Ik hoorde zelfs dat dramane ouattara zijn geheime agenten naar Ghana stuurde om een getuige van deze zaak te vermoorden, die beloofde om alles te onthullen en de onderzoekers te helpen om zelfs het lijk van de journalist te vinden.


Nyang bensouda: Je kunt je dus de verlegenheid van mijn meesters voorstellen wanneer al deze comploten worden blootgelegd. Daarmee zal niemand de andere beschuldigingen van mijn meesters tegen wie dan ook eer aandoen. Dit geval van Gbagbo heeft hen zoveel in diskrediet gebracht. Kijk naar de zaak van de Franse soldaten in Bouake gedood. Iedereen weet nu dat het frankrijk van chirac is die dat alles gepland en uitgevoerd heeft, en dat Gbagbo daar niets mee te maken heeft gehad. Dat is de reden waarom er tot op heden geen onderzoek is uitgevoerd.


Youssouf: Het is echt verschrikkelijk, mevrouw. Toch is het op basis van deze groteske leugen dat alle militaire vliegtuigen van een land als Ivoorkust zijn vernietigd, met de medeplichtigheid van de VN. De heks michele alliot-marie, die overduidelijk de vlucht van de Wit-Russische piloten had georganiseerd die de vliegtuigen die bij de zogenaamde bombardementen op Franse soldaten in Bouaké betrokken waren bestuurd, is nog steeds op vrije voeten, ondanks de bewijzen van haar misdaden. Sinds de echte versie van dit complot aan het licht is gekomen, heeft de VN niets gezegd; zij heeft niet een internationaal onderzoek gevraagd; zij heeft geen veroordeling uitgesproken. De VN, die nooit aarzelt om met spoed bijeen te komen om de accidentele dood in het buitenland van een hond, een kat of een ander dier die van een westerling toebehoren te veroordelen, en die altijd snel om internationaal onderzoek vraagt wanneer een westerling in Afrika sterft, is tot op de dag van vandaag onbewogen gebleven. Maar wie zal trouwens betalen voor al die vliegtuigen die door frankrijk werd vernietigd, mevrouw?


Nyang bensouda: Ik ben geen Ivoriaan, Youssouf. Het is aan Ivorianen om de kwestie te beheren.


Youssouf: Mevrouw, eerder zei u dat u terug zou op de zaak van UNOCI komen.


Nyang bensouda: Ja Youssouf, laten we daar nog eens op terugkomen. De vernietiging door UNOCI van al haar documenten met betrekking tot het beheer van de Ivoriaanse crisis was een andere grote fout van mijn meesters. Deze documenten waren zo compromitterend dat mijn meesters het zich niet konden veroorloven ze te bewaren, maar door ze te vernietigen, en ze zo vroeg te vernietigen, dat heeft aan de wereld bewezen dat er niets waar was in de versie van frankrijk en de VN. Ieder mens, zelfs de meest onwetende ter wereld, had begrepen dat Frankrijk en de VN alles te verbergen hadden. Je zult nooit normale mensen zien, die zichzelf niets verwijten, die zich ertoe verplichten uiterst belangrijke documenten te vernietigen. Als je een persoon zie, die een zaak betrokken is bij, die bewust documenten van groot belang vernietigt, kun je zijn handelen slechts op twee manieren uitleggen: ofwel is ze schuldig en heeft ze er belang bij om de bewijzen te vernietigen, ofwel is ze mentaal onevenwichtig. Nu is er meer nodig dan de meest oneerlijke mens ter wereld of de onnozel mens ter wereld, om te geloven wat frankrijk en de VN hebben gezegd over de Ivoriaanse crisis. Je zult nooit eerlijke en mentaal evenwichtige mensen zien, die de taak op zich nemen om documenten die zo belangrijk zijn voor een onvoltooide gebeurtenis te vernietigen. Iedereen weet dat deze Ivoriaanse crisis van 2010 nog niet is opgelost; het bewijs is dat de president van deze verkiezingen van 2010 nog steeds in de gevangenis zit bij het Internationaal Strafhof met een van zijn ministers, en de eerste dame van dit land zit nog steeds in de gevangenis vanwege deze crisis, en honderden politieke gevangenen zitten nog steeds in de gevangenis vanwege dezelfde crisis. Wat rechtvaardigt dus de vernietiging van de documenten van een zaak die wij nog in behandeling aan het beheren? Dus begrijp Youssouf, dat ik me er meer dan van bewust ben dat mijn meesters hun laagheid, hun naïviteit en hun bekrompenheid in het beheer van dit Ivoriaanse geval hebben blootgelegd, maar het is niet mijn fout.


Youssouf: Mevrouw, wat mij het meest in opstand brengt in dit alles is het bloedbad onder duizenden Ivoriaanse studenten. Weet je dat de duizenden patriotten die door Frankrijk en de Verenigde Naties zijn afgeslacht vooral studenten waren? Iedereen weet dat studenten van welk land dan ook de toekomst van dat land zijn. Het is dus de hele toekomst van Ivoorkust en zelfs van Afrika die door frankrijk met de hulp van de VN, op deze manier wordt afgeslacht. Schamen jullie zich er niet voor om te spreken over een internationale gerechtigheid, mevrouw? Als jullie op dit moment in ieder geval bij het ICC zouden zijn aan het oordelen frankrijk en de VN zouden zijn, dan zouden we dat begrijpen. Je mederechters oordelen in dit moment de overlevenden van het bloedbad van je meesters, en je probeert om de overlevenden van het bloedbad van je meesters te veroordelen. Is het niet zielig, mevrouw? De VN heeft de wereld duidelijk laten zien dat het een missie van creatie en handhaving van oorlog is en geen vredeshandhavingsmissie zoals zij in haar hypocrisie die verklaart.


Nyang bensouda: Ik ben sprakeloos, Youssouf.


Youssouf: Een land binnengaan en bloedbaden zonder enige verlegenheid, en met straffeloosheid duizenden studenten zoals uw meesters in Ivoorkust hebben gedaan, is een ongekend feit. En alleen in Afrika is zoiets mogelijk. Helaas onderneemt niemand actie, noch Afrikaanse leiders, noch Afrikaanse maatschappelijke organisaties, noch Afrikaanse intellectuelen, noch Afrikaanse jongeren. Het is verschrikkelijk! We hebben zelfs enkele zogenaamde Afrikaanse intellectuele idioten gezien die een dergelijke gruweldaad steunden. Een president als Barack Obama die door veel Afrikanen werd gewaardeerd, schaamde zich niet voor een dergelijke genocide onder te steunen. Deze schooier aarzelde niet om duizenden Ivoriaanse studenten te beschrijven als misdadigers, en hen toe te laten afgeslacht worden. Hij vergeet dat als hij tijdens zijn studie was vermoord, hij nooit president van de Verenigde Staten zou zijn geworden.


Bovendien mevrouw, hebben jouw meesters, om te bewijzen dat ze alleen geesteszieken zijn, nog steeds de moed om over mensenrechten te spreken. Bloeddorstige mensen die duizenden studenten harteloos kunnen decimeren mogen nooit meer over mensenrechten praten als ze in het bezit van hun mentale en intellectuele vermogens waren. Je zult het met mij eens zijn dat als er enige consistentie in deze wereld was geweest, jouw meesters allemaal in psychiatrische ziekenhuizen zouden zijn geweest. Maar er is nog steeds een belangrijk element dat de Afrikanen nu moeten begrijpen. Wanneer jouw monsters van meesters over mensenrechten zullen spreken, moeten Afrikanen begrijpen dat deze mensen het over de rechten van westerlingen hebben en dat deze rechten op geen enkele manier de Afrikaan betreffen, omdat Afrikaan voor deze demonen, geen waarde heeft en niets vertegenwoordigt. Daarom kunnen ze in hun duizenden en tienduizenden worden gedood zonder enige verlegenheid, zonder dat iemand verantwoordelijk is en zonder dat iemand wordt aangeraakt. Nemen bijvoorbeeld wat er nu in de Centraal-Afrikaanse Republiek en in de Democratische Republiek Congo gebeurt, om er maar twee te noemen. De mineralen die door je meesters worden plunderen, hebben in hun ogen meer waarde dan de miljoenen Afrikanen die ze slachten om hun doel te bereiken. Ik hoop dat de Afrikanen deze keer wakker worden en opstaan.


Nyang bensouda: Dat wil ik niet, Youssouf. Je weet dat als Afrikanen wakker worden en opstaan zoals je hoopt, is het niet alleen mijn meesters die zullen ondergaan. Mensen zoals ik en al degenen die net als ik ervoor hebben gekozen om hun continent te verraden, zullen uit Afrika worden verdreven. En je weet dat we met velen zijn, Youssouf. Naast de mensen die we al hebben genoemd, zijn er henri konan bédié en zijn band, blaise compaoré en zijn band, goodluck jonathan alias badluck jonathan en zijn band, abdoulaye wade en gezelschap, en alle andere vazal presidenten van frankrijk die aan deze staatsgreep tegen Ivoorkust hebben deelgenomen, om nog maar van andere staatsgreep in Afrika sinds de oorlogen van de onafhankelijkheid te zwijgen. Onze meesters en wij bidden elke dag dat Afrika nooit in opstand brengen.


Youssouf: Jullie zullen blij zijn als jullie gebeden worden beantwoord. Maar wee je als het andersom is. Toch heb je het geluk dat ik slechts een dier ben, mevrouw. Als ik een man was, zou ik alle Afrikaanse jongeren mobiliseren voor de ultieme bevrijding van Afrika.


Nyang bensouda: Herhaal dat niet hardop, Youssouf, alstublieft. Als bewuste jonge Afrikanen u horen, zullen zij van uw idee hernemen.


Youssouf: Mevrouw, een tijdje geleden noemde u de naam van bédié. Ook dat is een vreemd personage. Deze man is onbeschrijflijk schurkenachtig. Hij was degene die dramane ouattara uit Ivoorkust achtervolgde omdat hij een Burkinabé was, en het is hij die nog steeds bondgenoot van diezelfde Burkinabé is om tienduizenden Ivorianen door frankrijk en zijn rebellen toe te laten worden afslachten. Niemand begrijpt wat er in het hoofd van deze man gebeurt. Sommige Afrikanen noemen hem nu liever conard bédié.


De Here zegene u!
Voelen jullie vrij, dit artikel te vermenigvuldigen en de kopieën uitdelen.
Om in staat te zijn, dit kant te downloaden, klikken HIER of op dit icoon PDF bij.
PDF

Om de PDF zip-files te lezen, moeten jullie Acrobat Reader gebruiken.
Als jullie nog niet dit programma of die toepassing hebben, kunnen jullie het kostenloos downloaden